Asialista
- Suomalaisen etu ensin
- Hallittu maahanmuutto
- Monikulttuurisuuskritiikki
- Pakkoruotsi pois
- Ei EU:n liittovaltiolle
- Sananvapaus
- Yksilönvapaus ja vastuu
- Tiede ja sivistys
- Kohtuullinen verotus ja peruspalvelut
- Yrittäminen, työnteko ja hyvinvointi
- Turvallisuus ja järjestys
- Kansanäänestyksiä tärkeistä asioista
- Ilmastonmuutosskeptisyys

Olen perussuomalaisten kansanedustaja, turvallisuusalan ammattilainen, perheenisä ja kaupunginvaltuutettu Oulusta. Toimin myös Suomen Sisu ry:n puheenjohtajana ja Suomalaisuuden liiton jäsenenä.

Lue koko esittely

Kirjoitukset
31.

Vihreiden anonyymi työnhaku ja saavutuksia vuonna 2008

 (20.11.2008)

Vihreiden eduskuntaryhmän puheenjohtaja Anni Sinnemäki totesi Vihreiden tukevan kunnissa maahanmuuttajille niin sanottua anonyymia työnhakua, jossa työnhakija voisi lähettää työhakemuksensa nimettömänä. Vihreiden mukaan tällöin työnhakijaa ei syrjittäisi ainakaan nimen perusteella.

Mielestäni ehdotus ei ole käytännön tasolla realistinen, koska työnantajahan voi jo pelkän nimettömän työhakemuksen perusteella päätellä hakijan olevan maahanmuuttaja. Tässä tapauksessa ei siis ole mitään merkitystä sillä, esiintyykö työtä hakeva maahanmuuttaja omalla nimellään vai täysin nimettömänä.

Anonyymi työnhaku voi heikentää maahanmuuttajien mahdollisuutta päästä työhaastatteluihin. Miksi yritys ottaisi haastatteluun mieluummin nimettömän työnhakijan kuin sellaisen, joka kertoo rehellisesti ja rohkeasti nimensä? Luulisi nimen salailun herättävän työnantajassa epäilyksiä siitä, peitteleekö työnhakija jollakin tavalla taustojaan, ehkä jopa rikollista taustaansa. Luultavasti Vihreiden mielestä nimettömänä esiintyvän henkilön jättäminen työhaastattelun ulkopuolelle olisi taas kerran sitä kuuluisaa syrjintää. Pitäisiköhän varmuuden vuoksi vielä salata myös työnhakijan ikä-, työhistoria- ja koulutustiedot, ettei varmasti syrjittäisi ketään? Entä pitäisikö työhaastattelutkin suorittaa äänenmuuntimen kautta ja puhelimitse, ettei työnantaja varmasti kuulisi haastateltavan oikeaa puheääntä ja näkisi häntä ulkonäöltä? Luultavasti Vihreiden mielestä tässäkään tapauksessa haastateltavan ei tarvitsisi tietenkään itse olla se, joka puhelimeen puhuu.

Miksi Vihreät ei saman tien ehdota, että myös kaikissa vaaleissa ehdokkaiden tulisi olla anonyymeja, jolloin pelkät ehdokasnumerot riittäisivät? Eikö olisikin mielenkiintoista, kun vaalien jälkeen sitten ilmoitettaisiin, ketä tuli äänestettyä?

Vielä loppuun lyhyesti muutama maininta Vihreiden saavutuksista vuonna 2008:

1. Ministeri Tarja Cronbergilmoitti: "Yritysten olisi hyvä tehdä monimuotoisuuden tarkistus aina puolivuosittain." Ministeri ei vaan ymmärtänyt sitä, että Henkilötietolain 3 luvun 11 § kieltää arkaluontoisten tietojen käsittelyn. Näihin tietoihin kuuluvat muun muassa työministeri Cronbergin kuvaamat etninen alkuperä, henkilön uskonnollinen tausta, poliittinen vakaumus, seksuaalinen suuntaumus, henkilön sairaus tai vammaisuus. Mielestäni ministeri ei saa yllyttää yrityksiä rikkomaan lakia.

2. Uusi Suomi uutisoi: "Lihansyönnistä on kansanedustaja Heidi Hautalan visiossa tullut joukkoruokailussa harvinaisuus, johon tarvitaan lääkärin määräys." Tuon luettuani oli pakko hieroa silmiäni. Luit aivan oikein. Hautalan mielestä lihansyöntiin tarvittaisiin joukkoruokailussa lääkärin määräys.

3. Verkkouutiset kertoi: "Oikeusministeri Tuija Braxin mukaan valtuustojen puheenjohtajat olisi koulutettava sensuroimaan kaikkia vähemmistöjä parjaavat puheet." Tämä on hyökkäys perustuslaissa turvattua sananvapautta ja samalla demokratiaa vastaan. Ihmettelen, miten ministeritason ihminen voi ehdottaa tällaisia lainvastaisia ja totalitaristisia toimenpiteitä. Braxille tiedoksi, että meillä Suomessa on olemassa laki, mikä määrittelee sen, mitä saa puhua.

4. Vihreät Naiset ry. jätti poliisille tutkintapyynnön Jussi Halla-ahon kirjoituksesta Monikulttuurisuus ja nainen. Tämän jälkeen Perussuomalaisten Espoon tuore kaupunginvaltuutettu Teemu Lahtinen teki poliisille tutkintapyynnön, jossa hän haluaa poliisin selvittävän, valmistellaanko Vihreissä mahdollisesti joukkotuhontaa. Tarkemmin tutkintapyyntö on tehty Vihreiden nuorten ja opiskelijoiden liiton Vinon pääsihteeristä Jehki Härkösestä sekä Helsingissä ilmestyvästä Vihreä Lanka -lehdestä. Lahtinen vaatii poliisia selvittämään, ovatko edellä mainitut tahot syyllistyneet rikokseen julkaistessaan kirjoituksen Rasistisen vaalivoiton myytti. Kirjoituksessa Härkönen käsittelee perussuomalaisia selkeän negatiivisessa mielessä ja kirjoittaa mm. "jos haluamme tuhota perussuomalaiset". Rikoslain 11 luvun 1 ja 2 § määräävät joukkotuhonnan ja sen valmistelun kielletyiksi rangaistuksen uhalla. Lisäksi poliisia pyydetään selvittämään, tarkoittaako Härkönen "perussuomalaisilla" etnistä ryhmää vaiko poliittista ryhmää. Rikoslain 11 luvun 10 § määrää rangaistuksen kiihottamisesta kansanryhmää vastaan. Selvittelyn alla on, syyllistyvätkö Härkönen ja Vihreä Lanka mahdollisesti useaampaan eri rikokseen.

Takaisin